חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תנו לחיות לחיות לא תצורף כידיד בימ"ש לתביעה בגין החזקת בע"ח בדירת נופש

מאת: ניצן בן הלוי-ארביב, עו"ד | : | גרסת הדפסה

להחלטה בעניין כפר הים ניהול (1994) בע"מ נ' בן עמי

האם ראוי כי עמותת "תנו לחיות לחיות" תצורף כידיד בית משפט בתביעה חוזית בין בעלים של מתחם מגורים ובין דיירת במתחם בעניין החזקת כלבים ביחידות הנופש בהן היא מתגוררת?

בית משפט השלום בת"א קבע, כי נוכח העובדה שהתביעה אינה מעלה סוגיות עקרוניות באשר לזכויות בעלי החיים, העמותה לא תצורף להליך.

בעלי מתחם המגורים "כפר הים" טענו, כי הדיירת הפרה את הסכם הניהול בכך שהיא מחזיקה כלבים ביחידתה. העמותה ביקשה להצטרף להליך במעמד "ידיד בית המשפט" משום שלטענתה, ההחלטה בעניין תשפיע על בעלי החיים האחרים במתחם וכן על כלל בעלי החיים בישראל.

השופט יונה אטדגי, מתאר בפסק דינו את מעמד "ידיד בית המשפט" במשפט הישראלי. הצירוף כידיד, מאפשר לגורם שאינו צד להליך ויש לו מומחיות בעניין מסוים, "לעזור" לבית המשפט במלאכת השיפוט באותו עניין. עם זאת, יש לבחון האם צירופו אכן יתרום להליך ולקיום האינטרס הציבורי, וכן לוודא שאין בצירוף משום פגיעה ביעילות הדיון או בצדדים לו.

לגופו של עניין נקבע, כי במקרה הנדון, התביעה אינה תביעה עקרונית הנוגעת לאיסור גורף על החזקת כלבים במתחמי מגורים, וכי צירוף העמותה רק יאריך את הדיון ויפגע בצדדים לו.

לפיכך נפסק, כי אין מקום לאשר את צירוף העמותה להליך כידיד בית המשפט.

להחלטה בעניין כפר הים ניהול (1994) בע"מ נ' בן עמי

למדור: סדר דין אזרחי וראיות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות